miercuri, 4 martie 2009

Mary Poppins şi Casa de Alături

Autor: P.L. Travels
Editura: RAO
Cartea conţine ilustraţii alb-negru, lecturi recomandate de acelaşi autor şi rezumat pe ultima copertă.

P.L. Travels s-a născut în Queensland, Australia. A crescut aici, în inima ţinutului, iar traiul nu i-a fost uşor, ducând o vioaţă simplă. Primul volum din Mary Poppins a fost publicat în 1934 şi a avut un mare succes. Au mai urmat alte 5 cărţi.

În această lectură interesantă ni se prezintă un personal misterios, pe nume Marz Poppins. Ea are un chip îmbujorat, pe cap poartă o pălărie de culoare trandafirie iar în mână ţine mereu o umbrelă cu mâner în formă de cap de papagal.
Mary Poppins este însoţită întotdeauna de cele două poveri ale ei: Jane şi Michael. Aceste personaje au de-a face cu noua vecină: domnişoara Andrew, sau mai bine Sfânta Teroare. Aceasta trebuia să fie noua vecină de la casa cu fantezii, unde totul era perfect. După un timp, acest musafir nepoftit s-a mutat în casa domnului Banks fiindcă tovarăşul său Luti, un băieţel de vreo 10 anişori, a hotărât să se întoarcă acasă, în Mările Sudului. Iar mulţumită lui Mary, visul său a devenit realitate. Doar toţi au nevoie de o casă! Numai Mary e acasă oriunde s-ar afla.

Povestirea e amuzantă deoarece autorul descrie foarte haios personajele şi aventurile prin care trec.
Eu aş vrea să fiu Mary Poppins, dar nu pentru că ea poate face lucruri pe care alţi oameni ar vrea să le poată face, ci pentru că ea îi ajută pe ceilalţi să-şi îndeplinească visele.
Dacă aş fi fost în locul domnişoarei Andrew, l-aş fi lăsat pe bietul Luti să facă ce vrea el. El nu este un sclav şi nu trebuie tratat aşa.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Observ ca este o carte care te-a captivat si la care ai putut sa faci o povestire reusita deoarece stii cum sa te exprimi. ANCA

Oana Jianu spunea...

prezentare realizată de elena.

Anonim spunea...

Marile sudului sau a nordului?