joi, 18 decembrie 2008

Sabia din grotă

Autor: Angie Sage
Editura: Corint Junior


Cartea face parte din seria Araminta Nălucilă, este ilustrată şi are o scurtă prezentare pe ultima copertă, precum şi lecturi recomandate de acelaşi autor şi din aceeaşi colecţie.

Personajul principal este Araminta, la care se adaugă: Wanda, Edmund, mătuşa Tabby, unchiul Drak, Sir Horace, bătrânul Morris, Brenda, Liliac Mare.
Acţiunea se petrece acasă la familia Nălucilă, cu două zile înainte ca Sir Horace să împlinească 500 de ani. În text este vorba de o sabie, cadoul perfect pentru aniversarea lui Sir Horace. Această sabie se găseşte într-una din numeroasele grote situate pe plaja din apropierea ciupercăriei.
Araminta şi Wanda intră în tunelele secrete de sub casa lor, folosite în trecut de contrabandişti, şi se rătăcesc. La un moment dat găsesc sabia, dar se blochează în grotă. Fantoma Edmund le ajută pe cele două fete să iasă din grotă înainte ca apa să le înece iar ele să se transforme în fantome, în acelaşi loc unde el şi Sir Horace au devenit fantome mai demult.

Faptul că are multă aventură face cartea cu adevărat minunată. O consider amuzantă, deoarece personajelor li se întâmplă uneori lucruri foarte comice. Cel mai mult mi-a plăcut fragmentul în care mătuşa Tabby sapă cu lopata un tunel prin răhăţeii de liliac ai unchiului Drak.

Aş vrea să semăn cu Araminta, deoarece este tot timpul pregătită, are multă răbdare şi îi place aventura.
Lecţia de viaţă desprinsă din text este că, dacă îţi doreşti cu adevărat ceva, nu trebuie să renunţi mulţumindu-te cu ce ai găsit până atunci sau să renunţi din motive neînsemnate, ci să cauţi până vei găsi acel ceva.

Aş recomanda această carte şi altor colegi deoarece mie mi-a plăcut cel mai mult din toate cărţile pe care le-am citit şi, cunoscându-i, ştiu că multora le plac cărţile de aventură.

3 comentarii:

Anonim spunea...

E tare prezentarea, nu?

Anonim spunea...

Crtea e o carte de aventura. Si ai o prezentare destul de draguta.ANCA

Oana Jianu spunea...

prezentare realizată de ariadna.